Gefle Whiskysällskap
Klubb
Gefle Whiskysällskap
Sverige Gävleborg .Gävle 3 Ansök om medlemskap i denna klubb
Klubbinformation
Gefle Whiskysällskap grundades 2004 av ett antal whiskyentusiaster med rötter i Gävle. Målet var att smaka varierande whiskysorter och andra ädla destillat till god mat och under festliga former. Vanligtvis har vi minst tre större sammankomster per halvår på Restaurang Kvarnen med start kl. 16.00 på lördagar. Det händer att vi har provningar på vardagskvällar.Vid ett flertal tillfällen har vi gjort resor till Skottland.

Medlemsantalet har successivt ökat och vi har nu cirka 140 medlemmar och över 20 % kvinnor. Styrelsen består av 5-7 personer.

Vid våra sammankomster deltar normalt cirka 60 personer varav ett fyrtiotal är medlemmar och ett tjugotal är gäster.

Vid provningar serveras normalt 5 sorters exklusiv whisky/annat destillat som valts ut av en mycket kunnig provningsledare. Ibland gästas vi av provningsledare från destillerier (även från utlandet). Under provningen får man inte bara information om den ädla drycken utan också om tillverkning, samt information om geografi och kultur inom den aktuella regionen.
Inbjudan till provningar mm finns på hemsidan geflewhiskysallskap.se

2018

  • 2017
  • 2018
  • 2019

augusti

  • Januari
  • Februari
  • Mars
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • Augusti
  • September
  • Oktober
  • November
  • December

  • Hela Sverige
  • Västra Götaland
  • Västernorrland
  • Dalarna
  • Kalmar
  • Stockholm
  • Halland
  • Södermanland
  • Jönköping
  • Uppsala
  • Blekinge
  • Skåne
  • Västmanland
  • Värmland
  • Örebro
  • Gävleborg
  • Östergötland
  • Västerbotten
  • Kronoberg
mån tis ons tor fre lör sön
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02

Bloggar

Whisky & Fine spirit blog // What food goes with vermouth?
[It’s Vermouth Month, and we’ve asked food and wine pairing expert Fiona Beckett to g... Läs mer »

WHISKYTOWER – The Soul of Whisky // WTV 067 – 5 x Gordon & MacPhail
Efter att i de två tidigare avsnitten provat Calvados så återvänder vi i detta avsnitt till Whisk... Läs mer »